Particulier

Schadevergoeding en voorschot

Header afbeelding: Schadevergoeding en voorschot

Schadevergoeding en voorschot bij letselschade

Het is belangrijk dat u zich volledig kunt richten op uw herstel, en dat u zich geen zorgen hoeft te maken over uw financiële situatie. Dat is de reden dat u als slachtoffer tijdens de behandeling van een letselschadezaak regelmatig voorschotten krijgt uitgekeerd op de uiteindelijke schadevergoeding. Maar wat is er nu allemaal schade?

Simpel gezegd is schade het verschil tussen de situatie waarin u geen ongeval zou hebben gehad en de situatie waarin u door het ongeval bent terecht gekomen. Als u door het ongeval meer medische kosten moet maken, dan is dat schade. Als u door het ongeval minder kunt verdienen, omdat u door uw letsel tijdelijk of blijvend arbeidsongeschikt bent dat heeft u te maken met verlies aan verdienvermogen. Dat is ook schade. Verder kunt u denken aan kosten voor huishoudelijke hulp, kosten voor aanpassingen in het huis, kosten voor onderhoud aan het huis en tuin, als u dit voor het ongeval zelf deed maar nu niet meer kunt, kosten voor re-integratie of omscholing, et cetera.

Smartengeld is ook een belangrijke schadepost. Smartengeld is een vergoeding voor ‘gederfde levensvreugde’. Dat is een mooie term voor de pijn, de angst en het verdriet dat u heeft gehad door het ongeval, maar bijvoorbeeld ook vergoeding voor de ergernis over een misgelopen vakantie of het (tijdelijk) niet meer kunnen werken of sporten. Door uw letsel kunt u uw leven niet meer leiden zoals voorheen, waardoor u minder vreugde uit het leven haalt. Daarvoor krijgt u smartengeld. U moet hier wel bij bedenken dat de bedragen die in Nederland voor smartengeld worden betaald relatief laag zijn.

Direct een gespecialiseerde letselschade advocaat. Samen naar een oplossing!

Heeft u een vraag over letselschade uitbetaling, of wilt u graag een persoonlijke situatie bespreken? Aarzel dan niet om ons te bellen op 0522 768 920 of om ons contactformulier in te vullen. Wij nodigen u graag uit voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek bij u thuis of op ons kantoor in Meppel.

Voor de kosten hoeft u het niet te laten. In de wet staat namelijk dat een slachtoffer van letselschade ook de redelijke kosten voor rechtsbijstand bij de tegenpartij in rekening mag brengen. Dat is een hele zorg minder.

De advocaten van Ter Wee behandelen voortdurend letselschade zaken en houden de rechtspraak en literatuur op het gebied van letsel nauwgezet bij. Samen met u zoeken wij naar de beste oplossing. Wij geven u helder en concreet advies. Geen lange en onbegrijpelijke juridische verhalen over letselschade waar u niks mee kunt. Uw belang staat te allen tijde voorop!

Heeft u een vraag? Wij helpen u graag!

Laat uw telefoonnummer achter en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug!