Particulier

Deelgeschil

Header afbeelding: Deelgeschil

Deelgeschilprocedure letselschade

Letselschadezaken worden vrijwel altijd minnelijk geregeld. De reden hiervoor is dat een procedure over het algemeen duur en tijdrovend is, en de uitkomst onzeker. Soms lukt het niet een minnelijke regeling te treffen. Bijvoorbeeld als de verzekeraar de aansprakelijkheid niet erkent of wanneer de verzekeraar de schade niet volledig wil vergoeden.

In het verleden moest het slachtoffer dan diep in de buidel tasten en een dagvaardingsprocedure starten. Dit is duur, omdat in een procedure het slachtoffer zelf de advocaatkosten zelf moet betalen, ook als hij in het gelijk wordt gesteld. Een kostenveroordeling dekt namelijk maar een klein deel van de werkelijke advocaatkosten. Bovendien kan een dergelijke procedure soms jaren duren. De drempel om te procederen was dus hoog, vooral voor slachtoffers. De wetgever heeft dit ingezien, en sinds juli 2010 bestaat er bij letsel en overlijdensschade een laagdrempelige mogelijkheid om naar de rechter te gaan: de deelgeschillenregeling. Op grond van deze regeling kunnen partijen een deel van het geschil, bijvoorbeeld de aansprakelijkheid, middels een verzoekschrift voorleggen aan de rechter. Binnen 6 weken na het indienen van het verzoekschrift volgt een mondelinge behandeling, en de uitspraak van de rechter volgt dan weer 6 weken daarna. Dit is niet alleen snel maar bovendien geldt dat de rechtsbijstandskosten van het slachtoffer, ook als het slachtoffer in het ongelijk wordt gesteld, vrijwel altijd voor rekening komen van de aansprakelijke partij.

Direct een gespecialiseerde letselschade advocaat. Samen naar een oplossing!

Heeft u een deelgeschil aansprakelijkheidsvraag, of wilt u graag een persoonlijke situatie bespreken? Aarzel dan niet om ons te bellen op 0522 768 920 of om ons contactformulier in te vullen. Wij nodigen u graag uit voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek bij u thuis of op ons kantoor in Meppel. Voor de kosten hoeft u het niet te laten. In de wet staat namelijk dat een slachtoffer van letselschade ook de redelijke kosten voor rechtsbijstand bij de tegenpartij in rekening mag brengen. Dat is een hele zorg minder. De advocaten van Ter Wee behandelen voortdurend letselschade zaken en houden de rechtspraak en literatuur op het gebied van letsel nauwgezet bij. Samen met u zoeken wij naar de beste oplossing. Wij geven u helder en concreet advies. Geen lange en onbegrijpelijke juridische verhalen over letselschade waar u niks mee kunt. 

Uw belang staat te allen tijde voorop! Ter Wee Advocaten: Dichtbij, deskundig en slagvaardig. Maar zeker ook persoonlijk en betrokken. 

Heeft u een vraag? Wij helpen u graag!

Laat uw telefoonnummer achter en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug!