Particulier

De voordelen van een letselschade advocaat

Header afbeelding: De voordelen van een letselschade advocaat

Een ongeval komt altijd volkomen onverwacht. Gelukkig lopen veel ongevallen met een sisser af. In een aantal gevallen is echter sprake van letselschade of komt het slachtoffer zelfs te overlijden. Het slachtoffer (of diens nabestaanden), maar ook de schadeveroorzaker, worden niet alleen met emoties geconfronteerd maar ook met allerlei vragen van juridische, financiële en praktische aard.

Voor het slachtoffer rijzen vragen zoals:

 • Hoe krijg ik mijn leven weer op de rit en wie kan mij daarbij helpen?
 • Kan ik een claim indienen en bij wie?
 • Wat kan ik vorderen?
 • Hoe kan ik letselschade vorderen?
 • Kan ik hulp krijgen bij het vorderen van letselschade?
 • Wat kost het om hulp in te schakelen?

De beantwoording van deze vragen en de begeleiding in het vaak langdurige en ingewikkelde schaderegelingstraject vergen specialistische kennis en ervaring. Die heeft het slachtoffer niet en de niet verzekerde schadeveroorzaker ook niet. De verzekeraar van de aansprakelijke partij heeft die kennis en ervaring wel. Inschakeling van een professionele en in het letselschaderecht gespecialiseerde belangenbehartiger is dan ook een absolute must.

Waarom een Ter Wee Letselschade Advocaat

Advocaten zijn duur, dat hoor je vaak. Maar de kwaliteit die zij leveren is veel beter dan de meeste andere juridische dienstverleners. Dus waar kies je in zo’n situatie voor? Ga je voor goedkoop, of is dat uiteindelijk duurkoop?

In het geval van letselschade hoeft u bovenstaande keuze niet te maken. Bijna in alle gevallen worden de kosten van een advocaat namelijk door de aansprakelijke partij, bijna altijd een verzekeraar, volledig vergoed! U hoeft dus niet genoegen te nemen met minder dan een gespecialiseerde letselschade advocaat.

Indien u een letselschade advocaat in de arm neemt, heeft u veel voordelen boven het laten bijstaan voor een letselschadebureau of rechtsbijstandsverzekeraar.

Onze letselschadeadvocaten volgen diverse cursussen, opleidingen en/ of trainingen op het gebied van letselschade. Zo zijn zij altijd op de hoogte van de laatste wetgeving en jurisprudentie.

Advocaten gespecialiseerd in letselschade kunnen ook voor u procederen en zij hebben een derdengelden rekening. Met een dergelijke rekening weet u zeker dat het geld dat u toekomt ook echt bij u terecht komt. Dat klinkt misschien logisch, maar het gaat geregeld mis bij letselschadekantoren.

Letselschadekantoren werken vaak op basis van no-cure- no- pay. Dat lijkt prettig, u hoeft immers niks te betalen voor het verhalen van uw letselschade. U moet echter wel een percentage van uw schade afdragen aan het letselschadebureau! Dit terwijl de aansprakelijkheid dikwijls vaststaat. Het letselschadekantoor ontvangt én een percentage van uw schade én haar kosten via de verzekeraar. Dat is dubbel!

Letselschade Advocaten zijn tenslotte ook volledig onafhankelijk. Ook dat klinkt logisch. Maar toch zijn de meeste letselschadekantoren dat niet. Zij hebben namelijk een overeenkomst gesloten met de verzekeraars over de vergoeding van uw schade. Dit gebeurt door middel van een staffel waarin staat hoeveel het letselschadekantoor aan vergoeding krijgt in welke zaak. Letselschadekantoren die bij dit systeem zijn aangesloten, en dat zijn ze bijna allemaal, zijn dus niet onafhankelijk.

Vrijblijvend adviesgesprek met onze letselschade advocaat

Op grond van het voorgaande zeggen wij, ga voor een gespecialiseerde letselschade advocaat. Want waarom zou je met minder genoegen nemen als het je niks extra’s kost?

De voordelen van Ter Wee Advocaten:

 • Snel een deskundige advocaat in uw zaak aan het werk;
 • Altijd bij u in de buurt. Wij komen indien gewenst bij u thuis;
 • U betaalt uw advocaat/jurist nooit uit eigen zak;
 • Ter Wee Advocaten beschikt over een volledig netwerk van belangrijke deskundigen: advocaten/juristen, medisch adviseurs, arbeidsdeskundigen, verzekerings- geneeskundigen, actuariële schadedeskundigen;
 • Voor vragen kunt u altijd bij Ter Wee Advocaten terecht.

Direct een gespecialiseerde letselschade advocaat. Samen naar een oplossing!

Heeft u een vraag, of wilt u graag een persoonlijke situatie bespreken? Aarzel dan niet om ons te bellen op 0522 768 920 of om ons contactformulier in te vullen. Wij nodigen u graag uit voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek bij u thuis of op ons kantoor in Meppel.

Voor de kosten hoeft u het niet te laten. In de wet staat namelijk dat een slachtoffer van letselschade ook de redelijke kosten voor rechtsbijstand bij de tegenpartij in rekening mag brengen. Dat is een hele zorg minder.

De advocaten van Ter Wee behandelen voortdurend letselschade zaken en houden de rechtspraak en literatuur op het gebied van letsel nauwgezet bij. Samen met u zoeken wij naar de beste oplossing. Wij geven u helder en concreet advies. Geen lange en onbegrijpelijke juridische verhalen over letselschade waar u niks mee kunt. Uw belang staat te allen tijde voorop!

Heeft u een vraag? Wij helpen u graag!

Laat uw telefoonnummer achter en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug!