Particulier

Arbeidsongeval

Header afbeelding: Arbeidsongeval

Letselschade bij arbeidsongeval

Werkgevers doen er, deels gedwongen door de strenge Arbo wetgeving, tegenwoordig veel aan om de werknemer een veilige werkplek te bieden. Toch gaat het nog regelmatig fout, en vrijwel dagelijks raken werknemers met ledematen tussen machines, vallen van een ladder, raken gewond door gevaarlijke stoffen of tijdens beroepsmatige verkeersdeelname.

Als het misgaat op de werkvloer kan de schade voor een werknemer snel oplopen. Denk hierbij aan kosten voor medische behandeling, maar ook aan schade door arbeidsongeschiktheid en uiteraard smartengeld. In de wet staat dat de werknemer de schade die hij oploopt tijdens het werk kan verhalen op zijn werkgever tenzij deze aantoont alles te hebben gedaan om de schade te voorkomen.

Werknemers vinden het vaak lastig om hun werkgever aansprakelijk te stellen voor hun schade. Ze zijn bang dat dit de goede verhoudingen met hun baas zullen verstoren. Dat hoeft gelukkig niet. Juist door het tijdig inschakelen van een advocaat kunt u voorkomen dat er spanningen ontstaan tussen u en uw werkgever. Wij nemen dan contact op met uw werkgever en gaan op professionele wijze het gesprek aan met uw werkgever. Respectvol en zorgvuldig. Vaak is een eenmalig contact met uw werkgever voldoende. Werkgevers zijn immers meestal verzekerd voor schade door bedrijfsongevallen, en wij vragen in een eerste contact met werkgevers altijd om de schade te melden bij de verzekeraard. Verdere contacten zijn daarom meestal direct met verzekeraar en niet met de werkgever. Dit voorkomt verstoring van de relatie met de werkgever, wat uw re-integratiemogelijkheden natuurlijk ten goede komt.

Direct een gespecialiseerde letselschade advocaat. Samen naar een oplossing!

Heeft u een vraag over de schadevergoeding na een ongeval (bedrijfsongeval) op het werk, of wilt u graag een persoonlijke situatie bespreken? Aarzel dan niet om ons te bellen op 0522 768 920 of om ons contactformulier in te vullen. Wij nodigen u graag uit voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek bij u thuis of op ons kantoor in Meppel.

Voor de kosten hoeft u het niet te laten. In de wet staat namelijk dat een slachtoffer van letselschade ook de redelijke kosten voor rechtsbijstand bij de tegenpartij in rekening mag brengen. Dat is een hele zorg minder.

De advocaten van Ter Wee behandelen voortdurend letselschade zaken en houden de rechtspraak en literatuur op het gebied van letsel nauwgezet bij. Samen met u zoeken wij naar de beste oplossing. Wij geven u helder en concreet advies. Geen lange en onbegrijpelijke juridische verhalen over letselschade waar u niks mee kunt. Uw belang staat te allen tijde voorop!

Heeft u een vraag? Wij helpen u graag!

Laat uw telefoonnummer achter en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug!